Το μπάνιο ενός σπιτιού είναι ζωτικής σημασίας χώρος. Ο χρόνος που περνάμε μέσα σε αυτό και οι τρόποι αξιοποίησης του χώρου είναι πολλοί. Γι’αυτό χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο, λειτουργικό και όμορφο μπάνιο στο σπίτι μας. Δεδομένης της ηλικίας των περισσότερων κατασκευών της Αττικής, η ανακαίνιση μπάνιου είναι μια πολλή αποδοτική επένδυση για το κάθε σπίτι.

Read more

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε μόνο στη στεγάνωση μιας ταράτσας και όχι στην μόνωση εν γένη. Ο όρος μόνωση συχνά περιλαμβάνει και τη θερμομόνωση ταράτσας. Για τον συνδυασμό της θερμομόνωσης και της στεγάνωσης στην ταράτσα σας διαβάστε εδώ.

Οι κύριες κατηγορίες υλικών που χρησιμοποιούνται στην στεγάνωση ταράτσας είναι τρεις. Είναι ασφαλτικές μεμβράνες (ασφαλτόπανα), τα πολυουρεθανικά υλικά και προσφάτως έχουν μπει στην αγορά τα υβριδικά υλικά. Ας τα δούμε ένα προς ένα.

Read more

Το κύριο χαρακτηριστικό της ανεστραμμένης μόνωσης είναι οτι οι πλάκες θερμομόνωσης (που στην προκειμένη είναι μόνο εξηλασμένη πολυστερίνη τύπου Dow 1) τοποθετούνται πάνω από τη στεγάνωση. Στο συγκεκριμένο σύστημα έχουμε μια πλήρως προστατευμένη στενάνωση (τσιμεντοειδούς μονωτικού), μια πλήρως προστατευμένη ζώνη θερμομόνωσης και μια επιφάνεια ελαφράς βατότητας 2 .

Read more

Για να προσδιορίσουμε το οικονομικό όφελος  που προκύπτει από την εφαρμογή μιας εξωτερικής θερμομόνωσης σε ένα διαμέρισμα, πρέπει πρώτα να δούμε ποια είναι τα κόστη ψύξης και θέρμανσης σε μια κατοικία 80 τ.μ χωρίς μόνωση.

Με βάση τις τρέχουσες διεθνείς τιμές καυσίμων, ένα νοικοκυριό που διαμένει σε διαμέρισμα 80 τετραγωνικών μέτρων σε μια μεγάλη πολυκατοικία με 20 διαμερίσματα, για παράδειγμα στην Αττική, θα πληρώσει ενδεικτικά για όλη τη σαιζόν θέρμανσης  1050 ευρώ αν καταναλώσει πετρέλαιο.  Αντίθετα, θα καταβάλει 580 ευρώ αν κάνει χρήση φυσικού αερίου, 730 ευρώ αν θερμανθεί με κλιματισμό και 810 ευρώ αν αποφασίσει να ζεσταθεί μόνο με ένα τζάκι-καλοριφέρ.

Read more